TT-Feature

Fler bryter med Louis CK

TT-Feature Artikeln publicerades

Louis CK får sparken från fler produktioner. Senast i raden att klippa banden med den amerikanske komikern är tv-kanalen TBS och filmbolaget Universal. Efter anklagelserna om sexuella trakasserier får Louis CK sparken från den animerade storfilmen "Husdjurens hemliga liv 2", skriver Rolling Stone.(TT)

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier får Louis CK sparken från den animerade storfilmen "Husdjurens hemliga liv 2", skriver Rolling Stone. Han skulle ha gjort rösten till hunden Max, en av huvudfigurerna i filmen och samma röst som han gjorde i den första filmen i fjol, men filmbolaget Universal bryter nu allt samarbete med honom.

Det gör även den amerikanska tv-kanalen TBS, som tills vidare lägger ned seren "The cops" som Louis CK skulle ha producerat.

De flesta stora produktionsbolag inom nöjesindustrin har brutit med Louis CK sedan fem kvinnor trätt fram i New York Times och berättat hur han sextrakasserat dem. Bland dem finns HBO, Netflix och FX Networks, och i går blev det även klart att hans film "I love you, daddy" inte går upp på svenska biografer med anledning av anklagelserna.

Louis CK har i ett uttalande sagt att anklagelserna, som bland annat innebär att han onanerat framför kvinnor och visat sitt kön för dem, stämmer. I uttalandet heter det även att han är ångerfull och nu medveten om vidden av sina handlingar.