TT-Feature

"Fortnite"-stjärnan ratar kvinnliga spelare

TT-Feature Artikeln publicerades

Den amerikanske gamerstjärnan Tyler "Ninja" Blevins väljer bort kvinnliga medspelare när han livesänder sina matcher i spelet "Fortnite" via strömningstjänsten Twitch.(TT)

Den amerikanske gamerstjärnan Tyler "Ninja" Blevins väljer bort kvinnliga medspelare när han livesänder sina matcher i spelet "Fortnite" via strömningstjänsten Twitch.

Orsaken är att han är rädd för att spela med kvinnor inför publik kan ge upphov till trakasserier och illvilliga rykten, som han menar kan skada hans äktenskap, förklarade han för spelsajten Polygon i helgen.

Med över tio miljoner följare är Ninja den överlägset största strömmaren på Twitch och yttrandet har utlöst en livlig debatt, skriver Polygon. Vissa har anklagat honom för att vara sexist medan andra menar att kritiken i stället borde riktas mot den fientliga tonen bland många spelare, som fått honom att ta beslutet.

I ett inlägg på Twitter svarar Ninja på kritiken.

"Medan jag förstår att vissa personer antyder att jag har något emot att spela tillsammans med kvinnor vill jag klargöra att det handlar om trakasserier på nätet, och mitt försök att hålla dem borta från mitt eget liv", skriver han till sina tre miljoner följare.