TT-Feature

Henry Cavill i Netflix "Witcher"-serie

TT-Feature Artikeln publicerades

Henry Cavill, kanske mest känd som Stålmannen i de senaste filmerna om superhjälten, har skrivit på för att spela huvudrollen i "The Witcher", det skriver amerikanska Variety.(TT)

Henry Cavill, kanske mest känd som Stålmannen i de senaste filmerna om superhjälten, har skrivit på för att spela huvudrollen i "The Witcher", det skriver amerikanska Variety.

Serien, som ska sändas på Netflix, är baserad på tv-spelserien om Geralt of Rivia som är en "witcher", det vill säga en monsterjägare med övermänskliga reflexer och sinnen.

Tv-spelen i sin tur bygger på den polske författaren Andrzej Sapkowskis böcker som utspelar sig i en medeltida fantasivärld där det är svårt att veta vilka som är mest ondskefulla - människorna eller monstren de är så rädda för.

Rollen blir Cavills första i en tv-serie sedan 2010 då han kunde ses i det brittiska kostymdramat "The Tudors" om Henrik VIII och hans hov.

Bland regissörerna för de åtta avsnitt som utgör den första säsongen av "The Witcher" listas svenska Charlotte Brändström, som är aktuell med kommande svenska thrillerserien "Ingen utan skuld" på Viaplay.

När "The Witcher" får premiär är för nuvarande inte känt.