TT-Feature

Kritiserade bokningen sålde slut Fryshuset

TT-Feature Artikeln publicerades

När den skandalomsusade rapparen 6ix9ine bokades till Sverige förra veckan var många kritiska till arrangören Live Nation. Nu har artisten dock sålt slut Fryshuset - och konserten flyttas till Annexet. Den kontroversielle 6ix9ine flyttar sin konsert den 6 september från Fryshuset till Annexet.(TT)

Den kontroversielle 6ix9ine flyttar sin konsert den 6 september från Fryshuset till Annexet.

– Det var slutsålt på Fryshuset och det finns fler platser på Annexet, säger Alexander Kihlström, presskontakt vid arrangören Live Nation.

Kritiserat beslut

Bokningen av 22-årige 6ix9ine är dock inte helt oproblematisk. Hiphop-artisten har mycket turbulens bakom sig och var bland annat inblandad i ett uppmärksammat fall 2015. Daniel Hernandez, som han egentligen heter, erkände sig skyldig till att ha utnyttjat en 13-åring i en sexuell situation som filmades och senare lades ut på sociala medier.

När nyheten om rapparens Sverigebokning nådde allmänheten i förra veckan fylldes kommentarfältet på arrangören Live Nations Facebooksida av kritik, framför allt med hänvisning till händelsen 2015.

Sålde slut

6ix9ines historia har dock inget med konsertflytten att göra. I stället visade sig Fryshusets lokal för liten, eftersom biljetterna sålde ordentligt.

– Vårt beslut har att göra med att fler ska kunna se konserten, säger Alexander Kihlström.

TT: Hur tänker ni kring att 6ix9ine har erkänt brott?

– Jag har inget uttalande om det.

Carin Balfe Arbman, kommunikationschef på Fryshuset som först skulle ha inhyst spelningen, meddelar att deras lokaler ska vara en trygg plats, men att de bara vid några få tillfällen under sin mångåriga historia har avbokat konserter.

– Det är inte vår sak att bedöma ungdomskultur. Vi kan ha personliga uppfattningar om saker, men Fryshuset vill vara en trygg och öppen plats för alla unga.

– Föräldrar och andra kan vara upprörda av olika skäl, och då är det självklart att vi svarar deltagande för att lugna. Men vår hållning är att vi har en plats för alla.