TT-Feature

Mamma Mia-restaurang öppnar i London

TT-Feature Artikeln publicerades

Efter många turer är det nu klart att London får sin egen "Mamma Mia! The party"-restaurang. Björn Ulvaeus hade tidigare ögonen på en lokal vid Waterloo-stationen, men invånarna som bor i närheten samlade ihop underskrifter för att stoppa planerna på en kitschig grekisk taverna med sjungande servitörer.(TT)

Efter många turer är det nu klart att London får sin egen "Mamma Mia! The party"-restaurang. Björn Ulvaeus hade tidigare ögonen på en lokal vid Waterloo-stationen, men invånarna som bor i närheten samlade ihop underskrifter för att stoppa planerna på en kitschig grekisk taverna med sjungande servitörer. Nu har den forne Abba-medlemmen i stället skrivit kontrakt med den stora O2-arenan, rapporterar The Mirror.

– Funkar den i London kan man säga att då funkar den överallt. Du kan vara i New York eller Tokyo. Det här går att göra i Moskva liksom Hongkong, har Ulvaeus tidigare sagt till TT.

Den interaktiva showen med mat, dryck och Abba-låtar i grekisk miljö hade premiär på Tyrol på Gröna Lund i januari 2016. Restaurangen i London ska kunna servera 500 gäster per kväll och premiären är planerad till våren 2019.