TT-Feature

Netflix testar nytt och dyrare abonnemang

TT-Feature Artikeln publicerades

Netflix undersöker kundernas inställning sitt dyraste alternativ hittills. Det nya testabonnemanget "Ultra" kan innebära att nuvarande abonnemangsformer blir lidande. Abonnemanget "Ultra" testas nu i två versioner av Netflixanvändare på utvalda marknader, så som Tyskland och Italien.(TT)

Abonnemanget "Ultra" testas nu i två versioner av Netflixanvändare på utvalda marknader, så som Tyskland och Italien. Även i Sverige presenteras alternativet för slumpmässigt utvalda nya prenumeranter.

– Testet görs globalt och kan dyka upp för nya svenska användare, men testet i sig är ingen garanti för att Netflix Ultra i framtiden kommer att lanseras som abonnemangsform, säger Hanna Brandt Parkvall, presskontakt för Netflix på pr-byrån Isobar.

I nuläget erbjuder Netflix de tre abonnemangen basic, standard och premium som kostar 89, 109 respektive 139 kronor i månaden. Premiumalternativet ger högst kvalitet i bild samt möjligheten för varje användare att se på fyra skärmar samtidigt.

Även "Ultra" ger sina prenumeranter tillgång till fyra skärmar men erbjuder också HDR-innehåll, vilket ger en mer detaljerad och verklighetstrogen bild.

För nya användare kan "Ultra" bli ett måste om de vill använda fyra skärmar samtidigt, detta eftersom de testanvändare som väljer Premium bara får tillgång till två.

Om "Ultra" blir verklighet kommer kostnaden att ligga mellan 142 kronor och 173 kronor, beroende på land.