TT-Feature

Nya Banksy-målningar övermålade

TT-Feature Artikeln publicerades

Åtminstone ett par av de nya Banksy-målningar som upptäcktes i Paris i förra veckan har redan målats över. En har sonika plockats bort.(TT)

Än så länge har åtta verk av den politiske konstnären upptäckts på husväggar i den franska huvudstaden, flera som anspelar på situationen för flyktingar i landet, och redan har åtminstone två förstörts, skriver Le Monde.

En särskilt uppmärksammad målning som föreställer en liten svart flicka med en sovsäck och nallebjörn intill sig, och som på väggen målar en tapet med klassiska medaljonger över en svastika, har redan fått ett par övermålningar.

Målningen uppfördes i närheten av ett flyktinghärbärge som fick stor uppmärksamhet tidigare i vår då det under stora protester stängdes och lämnade tusentals migranter att sova på gatan. Först målades flickans ansikte och kropp över, och en ny svastika målades över den gamla. Därefter har någon målat över hela målningen, enligt Le Parisien.

Enligt experter var verket en referens till Banksys "Go flock yourself" från 2009.

Ett annat verk, föreställande en råtta som åker skjuts på en champagne-kork, målad på en husvägg i turist-kvarteren i Montmartre, har skurits ut från väggen och tagits därifrån, enligt Le Monde.