TT-Feature

Stark kritik mot populär Youtuber

TT-Feature Artikeln publicerades

Stark kritik riktas mot den amerikanske Youtube-stjärnan Logan Paul efter att han filmat en död kropp i Aokigaharaskogen i Japan, skriver Dagens Nyheter. Nu ber han om ursäkt. Den amerikanske youtubern har en kanal med över femton miljoner prenumeranter.(TT)

Stark kritik riktas mot den amerikanske Youtube-stjärnan Logan Paul efter att han filmat en död kropp i Aokigaharaskogen i Japan, skriver Dagens Nyheter. Nu ber han om ursäkt.

Den amerikanske youtubern har en kanal med över femton miljoner prenumeranter. När han publicerade ett klipp från sitt besök i den så kallade "självmordsskogen" hann det visas miljontals gånger innan det sedan raderades. I klippet ska han ha filmat en död kropp ur flera vinklar, men ansiktet censurerades i efterhand. I bakgrunden kunde man höra honom och hans vänner skämta om det hela.

"Breaking bad"-stjärnan Aaron Paul är en av många som har reagerat på klippet.

"Hur vågar du? Du äcklar mig. Jag kan inte förstå att så många unga människor ser upp till dig", skriver han bland annat på Twitter.

I ett inlägg på sociala medier ber Logan Paul nu om ursäkt. Han säger att han inte gjorde det för att locka till sig fler tittare utan för att öka medvetenheten kring självmord.