TT-Feature

Stjärnan tar farväl av "Shameless"

TT-Feature Artikeln publicerades

Hon har spelat Fiona Gallagher - tuff, skör, kaxig, ansvarstagande och vild - i över hundra avsnitt av "Shameless". Men den nionde säsongen blir Emmy Rossums sista. I ett långt inlägg hon farväl av serien och sin rollfigur. "Att få spela Fiona har varit en gåva.(TT)

"Att få spela Fiona har varit en gåva. Det finns få rollfigurer - kvinnliga eller andra - som har så många lager och en sådan dynamik", skriver Emmy Rossum i ett långt inlägg på Facebook.

"Shameless" hade premiär 2011 och är baserad på den brittiska förlagan med samma namn. Under seriens sjunde säsong gjorde Rossum sin regidebut. Nu har hon bestämt att den nionde säsongen blir hennes sista.

"Jag vet att ni kommer att fortsätta utan mig, för nu. Det finns så mycket mer Gallagher-historia att berätta. Jag kommer alltid att heja på min familj. Försök att inte tänka på mig som borta, tänk att jag flyttar längre ner på gatan", skriver hon.

John Wells, som har skapat serien tillsammans med Paul Abbott, bekräftar hennes avsked i ett uttalande till Deadline:

"Det är alltid bitterljuvt när en medlem ur ensemblen väljer att lämna hemmet, men vår dörr står alltid öppen för Fiona om hon vill återvända hem eller komma på besök. Jag ser fram emot att fortsätta berättelsen om den här vilt oförutsägbara familjen och alla vi på 'Shameless' kommer att sakna Emmy och hennes underbara Fiona".