TT-Inrikes

160 elever i Göteborg saknar skolplats i höst

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Cirka 160 elever, från förskoleklass upp till årskurs nio, står utan skolplacering när höstterminen börjar på måndag, skriver GP. Kommunens nya grundskoleförvaltning tror att det beror på sena ansökningar eller kommunikationsproblem.(TT)

Cirka 160 elever, från förskoleklass upp till årskurs nio, står utan skolplacering när höstterminen börjar på måndag, skriver GP.

Kommunens nya grundskoleförvaltning tror att det beror på sena ansökningar eller kommunikationsproblem. Det fria skolvalet innebär att vårdnadshavare själva måste skicka in ansökan om placering, något som tidigare skötts av skolorna själva eller av respektive stadsdel.

– En del är nyanlända eller nyinflyttade. Andra har kanske bara missat att det är en ny ansökningsadress de ska skicka till, säger Peter Callsen, avdelningschef för myndighetsavdelningen på grundskoleförvaltningen.

– Vi kommer att skicka sms eller mejl till alla berörda föräldrar under dagen om att det är förseningar och att de kommer att få en placering så snart som möjligt nästa vecka, sade Ritva Ailomaa, ansvarig för placeringsenheten för förskoleklasser och grundskolor i Göteborgs kommun, på fredagen.