TT-Inrikes

Abortmotståndare mötte mothugg

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Bilder på aborterade foster och slagord mot rätten till abort väckte starka reaktioner i Borlänge när organisationen Människorätt för ofödda (MRO) demonstrerade i staden, skriver flera medier. Motdemonstranter mötte upp och protesterade mot tillställningen, som gick lugnt till enligt polisen.(TT)

Bilder på aborterade foster och slagord mot rätten till abort väckte starka reaktioner i Borlänge när organisationen Människorätt för ofödda (MRO) demonstrerade i staden, skriver flera medier. Motdemonstranter mötte upp och protesterade mot tillställningen, som gick lugnt till enligt polisen.

– Jag tycker att det är riktigt osmakligt och kränkande. Det här är ingenting annat än renodlat kvinnohat från gubbar som vill bestämma över kvinnors kroppar, säger Emilia Persson som är aktiv inom RFSU till P4 Dalarna.

Men MRO, som just nu kampanjar i ett flertal städer i Sverige, avfärdar argumentet.

– Jag vet att det är många som inte tycker som vi, men jag tror att de lever i en värld av lögner där man på något sätt har intalat sig att ett barn som har en egen genetik, en egen blodgrupp är en del av mammans kropp, säger Emelie Karlsson i MRO till Dala-Demokraten.