TT-Inrikes

Anmälde sextrakasserier - får 50 000

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kvinna som tidigare var timanställd på häktet i Malmö anmälde att hon under en längre tid utsatts för sexuella trakasserier av kollegor. Nu får hon 50 000 kronor av Kriminalvården efter en förlikning.(TT)

En kvinna som tidigare var timanställd på häktet i Malmö anmälde att hon under en längre tid utsatts för sexuella trakasserier av kollegor. Nu får hon 50 000 kronor av Kriminalvården efter en förlikning.

Föreningen Malmö mot diskriminering stämde Kriminalvården för att inte ha gjort tillräckligt för att förhindra sexuella trakasserier och inte heller stöttat kvinnan då hon slog larm till sina chefer. Men nu blir det alltså ingen rättslig prövning.

Viktoria Rydholm, Kriminalvårdens regionchef i Region Syd, vill inte kommentera det enskilda fallet, men säger att det funnits allvarliga arbetsmiljöproblem på häktet i Malmö och att det bland annat funnits signaler om sexuella trakasserier:

– Det har varit en bristande respekt för varandra som medarbetare och en något tillbakadragen ledningsstruktur, där man inte har arbetat aktivt med sina medarbetargrupper.