TT-Inrikes

Anställda krävs på femsiffriga belopp

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett 80-tal civilanställda på regionledningscentralen i Umeå måste betala tillbaka sin ersättning efter att polisen gett fel information, skriver tidningen Publikt. 2015 bildades polisens sju regionledningscentraler men det saknades personal på flera orter, däribland i Umeå.(TT)

Ett 80-tal civilanställda på regionledningscentralen i Umeå måste betala tillbaka sin ersättning efter att polisen gett fel information, skriver tidningen Publikt.

2015 bildades polisens sju regionledningscentraler men det saknades personal på flera orter, däribland i Umeå. I region Nord kommenderades därför civilanställda till staden. Men när reseersättningen skulle redovisas fick de fel instruktioner och krävs nu på pengar av arbetsgivaren. För några av de utkommenderande, som rest mellan hemorten och Umeå i över ett år, kan det röra sig om ett femsiffrigt belopp.

Mona Litzell kommenderades från Östersund till Umeå, nästan 40 mil därifrån, i totalt sju månader. Utan att meddela henne i förväg drog polisen i mars förra året 10 000 kronor av hennes månadslön.

– Det känns som ett slag i ansiktet. Särskilt som många har åkt till Umeå fast man inte ville, och att känslan är att de inte hade fixat den här omorganisationen om vi inte hade åkt dit, säger hon till tidningen