TT-Inrikes

Dörrknackning efter explosion i Helsingborg

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Boende i ett flerfamiljshus i Helsingborg evakuerades i natt efter en kraftig detonation - något många i staden slog larm om. Nationella bombskyddet kallades in, och en kvinna fördes till sjukhus.(TT)

– Det rör sig om lindriga skador enligt den senaste uppgiften jag har, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne, till TT.

Explosionen inträffade i trapphuset, som orsakade kraftiga skador i såväl trapphus som dörrar.

– Där är så pass omfattande skador i fastigheten att man har beslutat att evakuera de som bor där, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Mängder av personer slog larm om detonationen strax före ettiden.

– Vi kan konstatera att det är en kraftig explosion, den har hörts rätt så vida omkring, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Området är fortfarande avspärrat och kriminaltekniker arbetar på platsen.

– Och så är det sedvanligt utredningsarbete med kontroll av vilka som bor i huset och eventuella hotbilder, som man alltid gör. Initialt sade man att det inte finns några kända hotbilder i fastigheten, säger Hermansson Truedsson.

En dörrknackning som påbörjades i natt fortsätter under dagen.

– Polisen kommer att finnas i området, och man är välkommen att kontakta polisen om man känner oro eller har uppgifter att lämna. Vi vill väldigt gärna få in iakttagelser vid adressen under kvällen och natten, säger Hermansson Truedsson.