TT-Inrikes

Familj begravde sin katt - som kom tillbaka

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Katten Edward försvann i tre månader. När familjen Iggström hittade en död katt överkörd av en skördetröska begravde de den i tron att det var deras katt - tills Edward plötsligt krafsade på dörren. - Det var helt overkligt, säger Anna Iggström.(TT)

Familjen Iggströms katt Edward hade varit borta i tre månader när deras hund plötsligt hittade en död katt, som blivit överkörd av en skördetröska. Familjen, som bor i Färila i Ljusdals kommun, begravde Edward omsorgsfullt och sörjde sin älskade katt under drygt en månad, skriver Hela Hälsingland.

– Det var andra gången han var borta under så lång tid och när hunden hittade honom var jag lite osäker på om det var Edward. Den här katten verkade inte ha en avbruten svans sedan födseln som Edward, hade lite kortare hår och vit teckning på vänster sida ansiktet i stället för höger. Men sedan kände vi att svansen var avbruten och tänkte då att det verkligen var Edward som blivit överkörd, säger Anna Iggström till TT.

Under tisdagen skulle Anna släppa ut familjens andra katt, när hon plötsligt hörde någonting vid ytterdörren. Det visade sig vara Edward, som hittat hem igen i lite tilltufsat skick.

– Jag bara grinade och ropade på min son att "Edward är hemma!". Han fick honom när han var ett år och är åtta nu. Vi har gått och varit så ledsna, i en och en halv månad. Det är helt overkligt att han är hemma igen, säger hon.

Nu vill familjen gärna att den som saknar en katt med liknande färger som Edward hör av sig till familjen för att få klarhet i vems katt de begravt.

– Jag vet ju hur vi har känt den senaste månaden. Någon annan är säkert lika ledsen, säger Anna Iggström.