TT-Inrikes

Liberal valkamp in i det sista

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det har varit intensiva veckor. Men valrörelsen är inte slut riktigt än, konstaterar Liberalernas partiledare Jan Björklund. - Den pågår fram till klockan åtta i morgon kväll. Många bestämmer sig inte förrän på vägen till vallokalen, säger han.(TT)

Jan Björklund hann med ett gemensamt möte med de andra alliansledarna och kampanjande i Stockholm innan det var dags för torgmöte i Göteborg på eftermiddagen.

Det är också med kollegorna från M, C och KD som Jan Björklund hoppas kunna bilda regering på måndag.

– Sverige går mot ett regeringsskifte och jag ser fram emot att vara med och bilda en alliansregering på måndag, säger Björklund.

Samtidigt medger Liberalernas partiledare att det parlamentariska läget efter valet kan bli betydligt krångligare än att ett av blocken kan bilda regering på måndag.

– Det är därför det gäller att övertyga väljare in i det sista, säger han.

Hur ett eventuellt komplicerat läge ska lösas, återstår att se.

– För vår del är det så att vi vill ha en Alliansregering och vi är inte beredda att samarbeta med Sverigedemokraterna eller med Vänsterpartiet för den delen, säger Jan Björklund.

– Men om det blir ett komplicerat läge måste Alliansen gemensamt söka samförstånd över blockgränsen, inte bara Liberalerna, det är inte aktuellt.