TT-Inrikes

Mildrar straffet för barnvåldtäkter

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Hovrätten lindrar straffet för en man i Skåne som gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot minderåriga. I tingsrätten dömdes han till åtta års fängelse och åklagaren hade velat se en skärpning till tio år. Men i stället sänks straffet till 7,5 års fängelse, rapporterar HD/Sydsvenskan.(TT)

Hovrätten lindrar straffet för en man i Skåne som gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot minderåriga. I tingsrätten dömdes han till åtta års fängelse och åklagaren hade velat se en skärpning till tio år. Men i stället sänks straffet till 7,5 års fängelse, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Hovrätten tar dels hänsyn till mannens ålder, han är 67, och dels att en del av de övergrepp han döms för ligger så långt tillbaka i tiden.

Mannen greps i augusti sedan pappan till ett av barnen gjort en polisanmälan. Hemma hos honom hittades hundratals fotografier med barnpornografiskt innehåll och dessutom 15 filmer.

I tingsrätten dömdes han för grov våldtäkt mot två barn och sexuellt utnyttjande av ett tredje barn. I hovrätten friades han på några av åtalspunkterna på grund av bristfällig bevisning.