TT-Inrikes

Nedspolat id-kort dök upp på strand

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Sonja Stankovic råkade spola ned sitt id-kort i toaletten på lågstadieskolan i Jönköping där hon jobbar. Flera månader senare fick hon ett brev. Kortet hade hittats på Vätterstranden utanför Jönköping, rapporterar P4 Jönköping. - Jag såg det försvinna i avloppet. Man undrar hur det kunde hända.(TT)

Sonja Stankovic råkade spola ned sitt id-kort i toaletten på lågstadieskolan i Jönköping där hon jobbar. Flera månader senare fick hon ett brev. Kortet hade hittats på Vätterstranden utanför Jönköping, rapporterar P4 Jönköping.

– Jag såg det försvinna i avloppet. Man undrar hur det kunde hända. Det är ju en rolig historia, säger Sonja Stankovic till radion.

När systemen blir överbelastade vid stora regnmängder kan det hända att saker som spolats ned hamnar i sjön utan att passera en pump, enligt Roger Rohdin, verksamhetschef Vatten och avfall på Jönköpings kommun.

– Förr byggde man ledningarna på det här viset. Regnvatten och toalettvatten var i samma ledning. Nu håller vi på att bygga bort de här systemen, men det kommer att ta några år till innan vi har byggt bort problemen.