TT-Inrikes

Ny misstänkt i tobakshärva

TT-Inrikes Artikeln publicerades

I tisdags dömdes tre män till fängelse för den illegala cigarettfabriken som upptäcktes utanför Vara i somras. Men utredningen går vidare. Nu har åklagaren bestämt att ytterligare en man som misstänks ha varit inblandad ska begäras häktad.(TT)

I tisdags dömdes tre män till fängelse för den illegala cigarettfabriken som upptäcktes utanför Vara i somras. Men utredningen går vidare. Nu har åklagaren bestämt att ytterligare en man som misstänks ha varit inblandad ska begäras häktad.

– Vi jobbar ju vidare med det här och så bestämde vi oss för att gå vidare med en person till så länge, säger kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner till TT.

När polisen slog till mot den tidigare hästgården i somras hittades en fullskalig cigarettfabrik med utrustning och tobak för mångmiljonbelopp. Två män dömdes i tisdags till tre års fängelse var, medan en tredje man dömdes till nio månader. Anette Wiberg-Koffner utesluter dock inte att ytterligare personer kommer att ställas inför rätta framöver.

– Vi måste följa upp alla spår. Eftersom det är en så pass omfattande verksamhet vill vi ju få tag på så många som möjligt som varit involverade.