TT-Inrikes

Bilsprängningar kopplas till mordförsök

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisen ser en tydlig koppling mellan de senaste nätternas bilsprängningar i Hässleholm. Samtliga har enligt polisen ett samband med ett mordförsök i Hässleholm i somras, då en man blev skjuten med hagelgevär i Hembygdsparken.(TT)

– Vi har en ganska klar och tydlig bild av vad målet och syftet är för de här gärningsmännen, säger polisens pressinformatör Robert Loeffel till TT.

Nattens sprängning rubriceras av polisen som allmänfarlig överläggelse och övergrepp i rättssak.

Totalt är det tre bilar som utsatts för sprängattentat, två natten till onsdagen och en tredje strax före midnatt natten till torsdagen. Bilarna har blivit kraftigt demolerade. Nationella bombskyddet, som har undersökt bilarna, har kommit fram till att det är så kallade bangers som använts, det vill säga mycket kraftiga knallskott.

Inga människor har kommit till skada, men polisen ser allvarligt på händelserna.

– Det är mycket oroväckande och vi har högsta prioritet på den här utredningen. Att man tar till sådana här grepp att spränga bilar för personer, det är vi inte vana vid att sådant sker i Hässleholm, säger Robert Loeffel.

Polisen genomför dörrknackningar och kommer under dagen att ha uniformerad polis på plats med husbil för att kunna få tips och prata med människor i området.

– Det är jätteviktigt för att kunna komma framåt i en sådan här utredning att få upplysningar från allmänheten, säger Loeffel.