TT-Inrikes

Självkörande buss i olycka på premiärdag

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det franska transportföretaget Keolis har i samarbete med amerikanska AAA tagit fram en självkörande buss som ska köras i ett år på test i Las Vegas. Bussen började i onsdags trafikera en kilometerlång slinga i centrala staden där intresserade fick gratis åkturer.(TT)

Det franska transportföretaget Keolis har i samarbete med amerikanska AAA tagit fram en självkörande buss som ska köras i ett år på test i Las Vegas. Bussen började i onsdags trafikera en kilometerlång slinga i centrala staden där intresserade fick gratis åkturer. Men premiärdagen blev kortare än planerat då bussen efter några få turer backades på av en transportlastbil och fick tas ur trafik, rapporterar Las Vegas Sun.

– Vår buss hade börjat backa för att komma ur vägen, men det andra fordonet hade backat snabbare. Kraschen var väldigt liten, ingen person skadades och bussen fick främst plåtskador. Men att det skulle hända på första dagen var väl inte världens bästa tajming, säger Anna Engelbert pressansvarig på Keolis till TT.

Keolis dotterbolag Keolis Sverige har cirka 6 000 medarbetare som sköter busstrafiken åt uppdragsgivare i flera stora svenska städer.