TT-Inrikes

Skadad kvinna häktad för mordbrand

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kvinna i 40-årsåldern har häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för grov mordbrand efter den våldsamma branden på Hisingen i Göteborg i slutet på förra veckan. - Hon är häktad i sin utevaro, säger kammaråklagare Maria Thorell som leder förundersökningen, till Göteborgs-Posten.(TT)

En kvinna i 40-årsåldern har häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för grov mordbrand efter den våldsamma branden på Hisingen i Göteborg i slutet på förra veckan.

– Hon är häktad i sin utevaro, säger kammaråklagare Maria Thorell som leder förundersökningen, till Göteborgs-Posten.

Branden utbröt på torsdagseftermiddagen och fick ett dramatiskt förlopp. Flera boende hoppade från balkonger för att undkomma lågorna och några andra fick tas om hand sedan de andats in rök.

Den häktade kvinnan blev själv brännskadad och vårdas på sjukhus och har därför inte kunnat delta i häktningsförhandlingen. Hon har hörts av polis och nekar till anklagelserna.

En av de skadade, en äldre kvinna, har överförts från Sahlgrenska universitetssjukhuset till brännskadecentrum vid Universitetssjukhuset i Linköping. Hon vårdas på intensiven och hennes tillstånd är fortsatt allvarligt.