TT-Inrikes

Skottlossning mot bostad i Helsingborg

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Strax före klockan ett under natten till tisdagen larmades polisen om en pågående skottlossning i stadsdelen Ramlösa i södra Helsingborg. - Det rör sig om två stycken skyttar som kommit på moped.(TT)

Strax före klockan ett under natten till tisdagen larmades polisen om en pågående skottlossning i stadsdelen Ramlösa i södra Helsingborg.

– Det rör sig om två stycken skyttar som kommit på moped. Det finns skotthål i fönstren och i en bil, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen vid polisen i nordvästra Skåne.

Den beskjutna bostaden är en fristående villa som bebos av en familj med två barn i 20-årsåldern. Enligt Lindén ska åtminstone tre personer befunnit sig i villan under skottlossningen.

– Ingen är fysiskt skadad, men sedan har de ju naturligtvis upplevt det inträffade som fruktansvärt.

Under tisdagsmorgonen har familjemedlemmarna förhörts av polisen. I nuläget känner polisen inte till någon hotbild mot familjen i fråga.

– Det är oerhört allvarligt, det har befunnit sig personer i nära anslutning till skottlossningen som medfört stor risk för att någon skulle kunna ha blivit skjuten.

Några misstänkta personer finns fortfarande inte i ärendet.