TT-Inrikes

Tågstopp i Västergötland till i morgon

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En traktor har rivit ned en kontaktledning i västgötska Horred och orsakat ett totalstopp i tågtrafiken som väntas gälla fram till fredagseftermiddagen. Sträckorna som påverkas är Herrljunga-Borås-Varberg, Göteborg-Borås-Kalmar och Göteborg-Halmstad-Malmö.(TT)

En traktor har rivit ned en kontaktledning i västgötska Horred och orsakat ett totalstopp i tågtrafiken som väntas gälla fram till fredagseftermiddagen.

Sträckorna som påverkas är Herrljunga-Borås-Varberg, Göteborg-Borås-Kalmar och Göteborg-Halmstad-Malmö. Enligt prognosen kan trafiken återupptas som vanligt först vid 17-tiden på fredagen. Enligt en tidigare prognos skulle det vara löst till klockan 6.

– Det var tydligen rätt så omfattande skador, säger Lennart Helsing vid Trafikverkets pressjour till TT.

I skånska Skurup fick ett Pågatåg stanna några meter före stationen på grund av en misstänkt så kallad solkurva i spåren. Tåget evakuerades och passagerare fick gå de sista meterna.

I Stockholm stod ett fjärrtåg på väg mot Malmö still vid stationen Stockholm södra i flera timmar på torsdagseftermiddagen, rapporterar P4 Stockholm. En sjuk person behövde hjälp att komma av och när ambulans dröjde fick passagerarna sitta kvar.