TT-Inrikes

Sveriges Twitterkonto läggs ner

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Projektet "Curators of Sweden" läggs ner. Åtminstone på Twitter, där en ny person boende i Sverige eller en svensk utomlands varje vecka fått hålla i kontot @sweden och i princip skriva vad de vill samt svara på frågor om Sverige.(TT)

Projektet "Curators of Sweden" läggs ner. Åtminstone på Twitter, där en ny person boende i Sverige eller en svensk utomlands varje vecka fått hålla i kontot @sweden och i princip skriva vad de vill samt svara på frågor om Sverige.

Twitterkontot registrerades i januari 2009, och i december 2011 lanserade Visit Sweden och Svenska institutet projektet med kuratorer.

– Vårt uppdrag är att kommunicera Sverige till resten av världen och det vi ser nu är att vi har en begränsad räckvidd. Det är främst personer från Sverige, Storbritannien och USA som följer oss och vi måste nå ut bredare, säger Anna Rudels, chef digitalisering och kommunikation på Svenska institutet, till SVT Nyheter.

När den sista tweeten skrivs den 30 september i år kommer 356 personer att ha rattat kontot, som i skrivande stund har över 146 000 följare.