TT-Inrikes

Tåg spårade ur - fortsatt stopp i trafiken

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett tåg med farligt gods spårade ur vid tågstationen i Ludvika på natten mot torsdagen. Urspårningen orsakar stopp i trafiken och det finns ingen prognos för när tåg kan rulla igen, enligt Trafikverket. Larmet kom in 02.(TT)

Ett tåg med farligt gods spårade ur vid tågstationen i Ludvika på natten mot torsdagen. Urspårningen orsakar stopp i trafiken och det finns ingen prognos för när tåg kan rulla igen, enligt Trafikverket.

Larmet kom in 02.24 om att tio av tågets 36 vagnar vält över fem spår och att en av vagnarna brann med tio meters höga lågor. Branden släcktes och räddningstjänsten lämnade platsen vid 6-tiden. Flera kontaktledningar har också rivits ner vid stationen.

Lokföraren är oskadd och det finns ingen misstanke om att han skulle ha varit påverkat. Inga andra personer skadades, enligt polisen.

Olyckan orsakar störningar i tågtrafiken på sträckorna Borlänge-Hallsberg, Borlänge-Kil och Västerås-Ludvika, i båda riktningarna. Tågtrafiken ersätts med bussar på sträckorna.

Vad som har orsakat urspårningen är oklart, men Haverikommissionen håller på med en utredning och kommer troligen att vara klara under fredagen, enligt Trafikverket.

Det finns inget som tyder på att något farligt gods ska ha läckt ut.