TT-Inrikes

Vittne: "En dov men bastant knall"

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Sten-Åke Andersson bor alldeles i närheten av nedslagsplatsen. Han såg inte flygkraschen, men hörde den väl. - Det var en duktig smäll, ändå hade jag hörselskydd och traktorn i gång. Sten-Åke Andersson beskriver att det "small som förjordat". Han körde bort till sin far som var lite längre bort.(TT)

Sten-Åke Andersson beskriver att det "small som förjordat". Han körde bort till sin far som var lite längre bort.

– Sedan gick vi och letade efter om det var någon som skjuter, och då såg vi världens rökmoln. Då ringde jag 112, säger han till TT.

Flygplanens inkörningsbana ligger jämte hans gård och han är van vid att ha Jas Gripen ovanför huvudet. Men han är väldigt skärrad efter olyckan.

– Den nionde juli brann mitt bostadshus upp. Då försvann allting. Och sedan skogsbränder och sådant här, jag har 160 hektar skog. Jag är livrädd att det ska starta en skogsbrand.

– Vad jag vet nu så har de släckt skogsbranden men planet brinner fortfarande lite grann under kontrollerade former. Det är väldigt nervöst nu. Det är för mycket hela tiden.

Åke Harrysson befann sig 500-600 meter från platsen där planet kraschade.

– Jag stod ute och snickrade, då hörde jag en dov men ändå bastant knall. Då gick jag ut på gården och tittade. Då såg jag och hörde helikoptern. Den hörde jag nästan direkt efter smällen, den var där inom någon minut, säger han.