Kanada inledde OS på bästa sätt

Kanadas hockeyherrar är i Pyeongchang för att försvara OS-guldet från Sotji för fyra år sedan. Och det favorittippade laget kunde inte ha fått en bättre start på turneringen.(TT)
Publicerad 15 februari 2018

Kanadas hockeyherrar är i Pyeongchang för att försvara OS-guldet från Sotji för fyra år sedan. Och det favorittippade laget kunde inte ha fått en bättre start på turneringen. Den inledande gruppspelsmatchen mot Schweiz slutade med en solklar 5-1-seger, efter att Djurgårdens René Bourque stått för två av fullträffarna.

36-åringen inledde målskyttet redan efter knappt tre minuters spel, och satte sedan även 3-0 i mitten av den andra perioden. Wojtek Wolski, till vardags i KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk, gjorde också två mål.

Matchen i Kwandong Hockey Centre lockade bara 3 000 åskådare, kanske främst på grund av att NHL-stjärnorna lyser med sin frånvaro i OS.