TT-OS

Tioårigt skateboardunder väljer bort Japan

TT-OS Artikeln publicerades

Skateboardåkaren Sky Brown, 10, kommer att tävla för Storbritannien om hon kvalar in till OS i Tokyo nästa år. Brown är född och bor i Japan men hennes pappa är britt, och Storbritannien erbjöd en mer avslappnad approach, säger hon. - De sade "ha kul, ingen press!(TT)

Skateboardåkaren Sky Brown, 10, kommer att tävla för Storbritannien om hon kvalar in till OS i Tokyo nästa år. Brown är född och bor i Japan men hennes pappa är britt, och Storbritannien erbjöd en mer avslappnad approach, säger hon.

– De sade "ha kul, ingen press!", och jag känner att det är det bästa sättet för mig att skejta så bra som möjligt. Jag vill jobba hårt och göra mitt bästa, men framför allt skejtar jag för att det är roligt - det är mitt "happy place", säger Sky Brown.

Den 1,34 meter långa supertalangen började skejta innan hon lärde sig gå och tillhör redan nu världseliten. Videoklipp på henne har setts av miljontals människor, hennes Instagramkonto har över 320 000 följare och som åttaåring blev hon Nikes dittills yngsta sponsrade idrottare.

Sky Brown kommer att ha fyllt tolv år när OS börjar och blir, om hon kvalar in, Storbritanniens yngsta OS-deltagare i historien.

– Jag vill visa tjejer att det inte spelar någon roll hur gammal man är - ingenting är omöjligt.