Andra raka för HV71 mot Frölunda

För en dryg vecka sedan vann HV71 borta mot tvåan Frölunda. Efter tre förluster för HV så blev det återigen en seger - och ännu en gång stod Frölunda för motståndet. Nu vann HV71 med 5-3 hemma. - I dag var vi aggressiva och intensiva, sade HV:s tränare Johan Lindbom till C More.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

Precis som i de tre första mötena lagen emellan var det HV71 som tog ledningen. I spel fem mot fyra höll sig Mattias Tedenby framme och satte returen på Lawrence Piluts stolpskott.

Frölunda tog dock över och tryckte ner HV71 i deras zon. Och till slut kunde Johan Sundström skrinna fram och lyfta in en lös puck över Fredrik Petterson-Wentzel i HV-målet.

””

Nilsson olycklig

Men innan perioden var över fick Rönnberg se Lars Johansson släppa in ett dragskott från Christoffer Törngren. Skottet skymdes av olycklige backen Tom Nilsson som också satt utvisad vid det första HV-målet.

Frölunda vände på de två första mötena men förra veckan blev det HV-seger i Göteborg med 2-0. Efter det har det dock blivit tre raka SHL-förluster för HV71.

Pär Arlbrandts 3-1 i mitten av andra perioden gav nian HV71 hopp om tre viktiga poäng. Men precis före pausen kunde Sebastian Stålberg reducera till 2-3, hans tredje mål mot HV den här säsongen.

Powerplay avgjorde

Henrik Tömmernes och powerplay har varit en fin kombination den här säsongen. Mot HV kom hans åttonde mål för säsongen, alla i powerplay, och det var kvitterat efter 1.32.

””
””

Det var just under en Frölundautvisning som avgörandet kom. Efter åtta minuter klev Simon Önerud elegant in från vänstra sarghörnet och petade in 4-3 för hemmalaget och strax efteråt pangade Niklas Hansson in 5-3.