Antonsson: "Det är en helt öppen grupp"

När Marcus Antonsson fick chansen från start räddade han Malmö FF i Europa League med sitt 1-1-mål hemma mot Sarpsborg. Hoppet om en 16-delsfinal lever dock för skåningarna. - Det är en helt öppen grupp, säger MFF-anfallaren.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Precis som i Norge för två veckor sedan slutade Europa League-gruppmötet mellan Malmö FF och Sarpsborg 1-1. Då var det norrmännen som kvitterade - nu var det skåningarna som fick rädda en viktig poäng.

””

Trots att ingen vann på Stadion i Malmö har dock MFF möjlighet att gå vidare till en 16-delsfinal i februari. Nere i Belgien kvitterade nämligen hemmalaget Genk till 1-1 mot storklubben Besiktas i den 88:e minuten.

””

"Bara att köra"

Genk toppar grupp I på sju poäng. De nordiska grannarna Malmö och Sarpsborg står på fem poäng medan Besiktas har fyra. För Malmö väntar närmast Genk hemma den 29 november innan gruppspelet avslutas borta mot Besiktas den 13 december.

””

Sedan anfallaren värvades till MFF i sommar har han gjort sju mål på 14 allsvenska matcher och två viktiga mål i sista kvalsteget till Europa League mot Midtjylland. Han startade i Europa League-premiären borta mot Genk (0-2), men har de två senaste gruppspelsmatcherna fått inleda på bänken. Nu var han tillbaka i startelvan och satte i den 67:e minuten 1-1-kvitteringen inför 17 601 åskådare.

””

Nära mål i första akten

Fyra minuter tidigare hade Sarpsborg tagit ledningen.

””
””

Den var även Antonsson som hade det bästa läget under första halvleken, men bortamålvakten Aleksandr Vasjutin fick upp sina händer på anfallarens närskott ur snäv vinkel.