Nyheter

Asllani kritisk efter VM-uttåget

Kosovare Asllani fick inte ihop en hel match i speltid under fotbolls-VM. Nu kritiserar hon hur det medicinska teamet behandlat hennes knä. - Jag har väl aldrig riktigt fått vila knät, säger hon efter uttåget i åttondelsfinalen mot Tyskland.(TT)
Publicerad 21 juni 2015

Kosovare Asllani har tillbringat större delen av tiden i Kanada med en stor ispåse och linda runt vänsterknät. Hela våren har PSG-anfallaren besvärats av en inflammerad slemsäck och besvärats av smärtan. Så också under VM i Kanada.

””

Hon startade i premiären mot Nigeria, men spelade bara en halvlek. Mot USA spelade hon inte alls, mot Australien fick hon 25 minuter. I åttondelsfinalen, där det blev förlust mot Tyskland med 1-4, byttes hon in i 67:e minuten. Totalt blev det 84 minuter på planen.

””
””

Ville vila

Trots att Asllani själv sagt att hon har ont och att det hämmat henne i spelet har läkarteamet i landslaget hela tiden bedömt att hon är frisk nog för att kunna träna och spela.

””

TT: Hade det hjälpt att inte träna för fullt hela tiden utan ta en dag vid sidan av?

””

"För korta anfall"

Efter VM-uttåget både ville och ville inte Asllani ge sin syn på vad som gjort att Sverige inte kommit upp i normal standard i anfallsspelet.

””
””

Sveriges chanser att få spela OS nästa sommar är nu små. De tre främst placerade lagen i VM, förutom England, får en biljett till Rio de Janeiro. Går det inte att skilja lagen åt kommer det till ett kvalspel.