TT-Sport

Danska silverhjältar tränade på egen hand

TT-Sport Artikeln publicerades

Danmarks strejkande fotbollsdamer tränade på egen hand på onsdagen inför nästa veckas EM-kvalpremiär mot Ungern. - Jag är glad över att vara samlad med laget, men jag ville hellre vara i Horsens (där landslagssamlingen skulle ha skett), säger landslagsmålvakten Stina Lykke Petersen till TV2 Sport.(TT)

Danmarks strejkande fotbollsdamer tränade på egen hand på onsdagen inför nästa veckas EM-kvalpremiär mot Ungern.

– Jag är glad över att vara samlad med laget, men jag ville hellre vara i Horsens (där landslagssamlingen skulle ha skett), säger landslagsmålvakten Stina Lykke Petersen till TV2 Sport.

– Vi vill förhandla. Det är inte vi som inte vill, säger Thomas Lindrup, chef för spelarföreningen och den som ledde träningen.

Spelarföreningen, som också förhandlar fram avtal för herrarnas U21-landslag, kräver en stor procentuell ökning i de ekonomiska villkoren på 342 procent över två år samt att spelarna ska anses som anställda under landslagssamlingar. Krav som Danska fotbollsförbudet DBU inte går med på. Man erbjöd 46 procent.

Senast parterna förhandlade var i söndags. Nu har Danmarks idrottsförbund och Landsorganisationen Danmark (LO) tagit på sig uppgiften att medla. "Mycket positivt" menar DBU medan spelarföreningen ännu inte uttalat sig i frågan.

Fredagens tänkta EM-finalrepris mot Nederländerna har ställts in. 8 000 biljetter hade sålts till träningsmatchen i Horsens.