TT-Sport

Radetinac om inläggsskottet: "Det var snyggt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Djurgården ägde allt och lite till - i en halvlek. Efter två halvlekar hade de i stället förlorat ägarskapet till en fyra matcher lång allsvensk vinstsvit. - Man är alltid besviken när man inte tar tre poäng, säger Haris Radetinac efter 1-1 mot IFK Norrköping.(TT)

Sedan cupfinalssegern mot Malmö FF har Djurgården med idel segrar gått som ett lokomotiv genom allsvenskan. Frågan som hemmasupportrarna ställde inför den allsvenska återstarten hemma mot IFK Norrköping var huruvida VM- och sommaruppehållet som nu avverkats var slutstation eller bara ett stopp på vägen?

Under den första halvleken tydde allt på det sistnämnda.

Djurgården vann allt och lite till på mittfältet, med ett presspel som gång på gång rev ner applåder från läktarplats.

– Vi sade att vi skulle gå ut första kvarten, bara pressa och gå all in. Vi lyckades med det, vann bollen hela tiden och kunde ställa om anfall efter anfall, säger vänsteryttern Haris Radetinac

Skott eller inlägg?

Det var han som rev ner mest applåder i den 14:e matchminuten.

I en av många fina Dif-omställningar, efter en av många bollerövringar mot det nykomponerade och dysfunktionella Norrköpingsmittfältet, så gick högerspringaren på ett snävvinklat avslut från högerkanten.

Eller var det ett inlägg - egentligen?

– Det var snyggt, säger Radetinac om sitt 1-0-mål

TT: Men var det ett skott eller inlägg?

– Jag är alltid ärlig och jag sade tidigare att det var ett inlägg. Men samtidigt, när jag skulle slå inlägget så fanns ingen där. Jag tänkte att jag slår den ändå, mot mål. Jag får en skön träff och det är skönt att se den gå i mål.

"Vi skäms"

Det gav Djurgården ett kvitto på en utmärkt utförd första halvlek.

Desto mindre glada miner var det i bortaomklädningsrummet i pausen.

Gästerna från Norrköping såg mest ut att akut sakna den avstängde Simon Thern och den ännu ej spelklare hemvändaren Alexander Fransson på sitt innermittfält.

Kanske till och med en hel del därtill.

– Vi gör allt vi inte ska göra i första halvlek. Vi skäms över den delen och ska vara glada att matchen lever inför andra halvlek, säger Norrköpingsmanagern Jens Gustafsson på presskonferensen efter matchen.

Norrköping skulle också utnyttja den livlina man fortsatt hade.

Rättvist resultat

När nyss inbytte Alexander Jakobsen i den 67:e minuten hittade en lurig och frisprungen Simon Skrabb i straffområdet så var 1-1-målet ett faktum.

Och 1-1 slutade det också. Vilket, sett till den undermåliga första halvleken, var ett resultat Gustafsson och hans manskap inte sörjde allt för mycket över.

Desto mer besviken var Haris Radetinac och hans Dif - må så vara att han sett till de vitt skilda halvlekarna såg en viss rättvisa i den delade potten.

– De har mer boll i andra och vi hade mer boll i första. 1-1 är rättvist, fast vi hade lite bättre lägen.

Djurgården hade, likt Norrköping, också en del avbräck. Jacob Une Larsson var avstängd, Erik Johansson ännu ej spelklar och Andreas Isaksson hade huvudont.

– Jag tror inte det är någon fara. Han fick en boll mitt i ansiktet i går på träning och kände inget då. Huvudvärken kom successivt och då tog medicinska personalen beslutet. Jag tror och hoppas att han är tillbaka mot Kalmar (på söndag), säger tränare Özcan Melkemichel.