TT-Sport

Domarchef tagen ur tjänst: "Inte acceptabelt"

TT-Sport Artikeln publicerades

SHL:s kritiserade domarchef Ulf Rönnmark är tills vidare tagen ur tjänst efter att ha försökt påverka delar av den missnöjda elitdomarkåren. - Det är inte okej och inte acceptabelt, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.(TT)

Redan i tisdags när den svenska ishockeyligan, SHL, hade sin årliga upptaktsträff i Stockholm medgav Jörgen Lindgren att situationen med Ulf Rönnmark var allvarlig. Nu har domarchefen tagits ur tjänst.

– Vi har fått uppgifter om att Uffe ska ha ringt runt till ett antal domare under helgen. Syftet ska ha varit att påverka åt det ena eller andra hållet. Det är inte okej och inte acceptabelt, säger SHL:s vd till TT.

Det har stormat kring SHL:s domarchef Ulf Rönnmark i ett par veckor efter flera artiklar från Aftonbladet. Starskottet var en skrivelse från Elitdomarföreningen (EDF) som krävde Rönnmarks avgång. Flera SHL-domare har upplevt Rönnmark som arrogant och maktfullkomlig under hans första år som domarchef.

Diskussionen fortsätter

– Jag måste givetvis ta reda på vad det är de stör sig på så enormt i mitt sätt att vara och i min chefsroll, sade Ulf Rönnmark då till Aftonbladet.

Rönnmark tog i förra veckan timeout från sitt uppdrag och har den här veckan haft semester - fram tills att han nu fråntagits sitt uppdrag.

– Han är tagen ur tjänst tills vidare och därifrån fortsätter vi diskussionerna, säger Jörgen Lindgren.

TT: Ska vi ta det som att han blivit avskedad?

– Nej, ni ska tolka det som att tagen ur tjänst. Det vill säga att just nu jobbar han inte med domarfrågor.

Ingen tillförordnad

SHL inleds om mindre än en och en halv vecka och i Rönnmarks frånvaro får ligaledningen hjälpas åt i domararbetet. Ingen tillförordnad domarchef tas in inför seriestarten den 15 september.

– Vi är några stycken som hoppat in och försöker fördela uppdragen. Vi har gjort det här förut på något sätt, att sätta igång serien, så det är inga konstigheter så. Vi fördelar uppdragen för att säkerställa att allt ska fungera, säger Lindgren.