Edsbyn vann första kvarten i hälsingederbyt

Edsbyn vann den första kvartsfinalen i bandy mot ärkerivalen i Hälsingland, Bollnäs, med 5-1. För tredje gången på fyra år möts lagen i SM-kvartsfinal och det var hemmalaget som satte fart direkt.(TT)
Publicerad 20 februari 2019

Edsbyn vann den första kvartsfinalen i bandy mot ärkerivalen i Hälsingland, Bollnäs, med 5-1.

För tredje gången på fyra år möts lagen i SM-kvartsfinal och det var hemmalaget som satte fart direkt. Jonas Edling satte 1-0 redan i den andra minuten då han stötte in returen efter skott från Tommi Määttä. Määttä gjorde sedan 2-0 i den 36:e minuten.

I den andra halvleken kom även trean och fyran för Edsbyn, genom Mattias Hammarström och Ted Hedell. Ett par minuter efter 4-0 reducerade Bollnäs genom Samuli Helavuori. Edling gjorde sitt andra mål på tilläggstid i matchen.

När inomhusarenan i Lidköping förbereder för Melodifestivalen flyttade den första kvartsfinalen utomhus. Det gick lika bra det för den suveräna seriesegraren Villa-Lidköping. Hemmalaget krossade Motala med hela 13-2 efter 6-1 i halvtid.

David Karlsson gjorde fyra mål och Joakim Andersson tre.