TT-Sport

Efter Sydkoreas seger - Son kan slippa värnplikt

TT-Sport Artikeln publicerades

Sydkorea har tagit guld i Asiatiska spelen i fotboll. Då talar det mesta för att Tottenhams stjärna Son Heung-Min, 26, slipper att rycka in för att göra en nästan två år lång militärtjänst i hemlandet.(TT)

Sydkorea har tagit guld i Asiatiska spelen i fotboll. Då talar det mesta för att Tottenhams stjärna Son Heung-Min, 26, slipper att rycka in för att göra en nästan två år lång militärtjänst i hemlandet.

En stor framgång med landslaget var ett måste för att han skulle få dispens från den obligatoriska värnplikten, som alla män måste ha påbörjat innan man fyller 28 år. Efter missen och uttåget ur VM så stod hoppet till en seger i Asiatiska spelen, vilket alltså blev verklighet efter seger i finalen mot Japan med 2-1.

Men det var efter viss dramatik som han kunde pusta ut. Efter full tid stod det 0-0, trots att Sydkorea dominerat. Sedan blev det islossning i förlängningen och Son spelade en huvudroll.

Han låg bakom Sydkoreas båda mål som tog laget upp i en 2-0-ledning, en ledning som höll, trots att man släppte in ett mål i den 115:e minuten.