Nyheter

Ehns islossning gav Frölunda segern

Inte bara Ehn fullträff - utan två. Christoffer Ehn gjorde två av målen när Frölunda vann mot Mora med 3-2. Efter 20 mållösa matcher. - Skönt att slippa gå och tänka på det när lägena kommer, sade Ehn till C More.(TT)
Publicerad 30 december 2017

Fjärdekedjan med Christoffer Ehn, Max Friberg och Pontus Wideström blev Frölundas segervapen i en jämn match mot Mora.

””

Ehn vände matchen

Framför allt var det Ehn som utmärkte sig. Centern hade inte gjort mål på 20 matcher när han kvitterade till 1-1 drygt sex minuter in i den andra perioden. Ehn kom med fart framför mål, tog emot pucken och fintade ner målvakten innan han lyfte upp pucken i nättaket med ett backhandskott.

””

Att spräcka sin egen måltorka var också välkommet.

””

Och Ehn såg knappast ut att tänka på missade chanser när han fem minuter in i den andra perioden fullbordade Frölundas vändning. Ehn fångade upp en målvaktsretur efter Filip Westerlunds skott, tog gott om tid på sig och placerade in 2-1.

””

Vältränat Frölunda

Några minuter senare fick Frölunda powerplay. Ponthus Westerholm höll sig framme vid mål och petade in 3-1 från nära håll.

Mora tog ut målvakten i slutminuterna och Matt Bailey reducerade med ett dragskott. Närmare än så kom dock inte dalalaget trots bra spel matchen igenom.

””

Att Frölunda var bättre andra halvan av matchen förvånar inte tränarkollegan Rönnberg.