Enroth efter segern: "Häftig stämning"

Han är värvad som en frälsare med uppdraget att hjälpa kvar Örebro i SHL. Och i debuten mot Linköping tog Jhonas Enroths nya lag femte raka hemmasegern och vann med 4-2. - Otroligt skönt att vinna direkt. Och i slutändan blev det en ganska lugn kväll för mig, säger Jhonas Enroth till TT.(TT)
Publicerad 20 februari 2019

Den förre NHL-målvakten och VM-hjälten från 2013 har de två senaste säsongerna spelat för Dynamo Minsk i KHL - och då den vitryska klubben inte gick till slutspel lyckades Örebro i fredags värva Jhonas Enroth som ska spela säsongen ut i närkegänget.

””

Och stjärnmålvakten blev alltså en vinnare direkt i sin nya klubb som är inne i ett flyt. I helgen besegrade Örebro topplaget Djurgården två gånger i back-to-back-mötet. Och på onsdagskvällen kunde alltså publiken jubla över femte raka hemmasegern mot ett hårt skadedrabbat Linköping. Efter debuten tycker inte Enroth att örebroarna ska ge upp hoppet om slutspel.

””
””

"På efterkälken"

Men Jhonas Enroth fick trots allt en mardrömsstart - inte ens två minuter in i debuten hade nämligen gått då Linköpingsbacken Lukas Bengtsson satte första målet i öppen bur.

””

Knappt tio minuter senare kvitterade forwarden Christopher Mastomäki när han skickade in pucken i bortre krysset bakom målvakten Jacob Johansson. Kort därefter letade sig nästa puck in bakom Jhonas Enroth när Johan Södergran tryckte in en retur.

””

Stängde efter första

Efter första perioden hade Jhonas Enroth släppt in två puckar på sju skott, men målvakten skulle sedan stänga igen buren i resten av matchen och höja sin räddningsprocent rejält. I mittenperioden var det bara Örebros Nick Ebert som hittade målet när han bombade in 3-2 från backposition i spel fem mot fyra. I slutet av matchen fick till sist lagkaptenen Jere Sallinen sista ordet då han tryckte in 4-2 i tom bur.

Enroth var inte bara imponerad av insatsen - han passade också på att hylla stämningen i Behrn arena.