Fagerström och Jonsson sänkte Bollnäs

Hammarby slog Bollnäs hemma enkelt. I strålkastarljuset var Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson som låg bakom 9-3-segern. Hammarbys Christoffer Fagerström och lagets poängmakare Jesper Jonsson var på målhumör när deras Hammarby hemmaslog Bollnäs på Zinkensdamm med 9-3.(TT)
Publicerad 30 december 2017

Hammarbys Christoffer Fagerström och lagets poängmakare Jesper Jonsson var på målhumör när deras Hammarby hemmaslog Bollnäs på Zinkensdamm med 9-3.

Först inledde Fagerström med att göra Hammarbys två första mål, sedan fyllde Jonsson på med tre stycken. Fagerström satte sedan både hemmalagets sjätte och sjunde mål. Adam Gilljam avslutade "Bajens" målkalas när han gjorde 9-3 en minut in på tilläggstid.

I och med hemmalagets seger så befäster de sin i serieledning.

Edlund befäster skytteligaledning

Trots Fagerströms och Jonssons mål har de en bit upp i skytteligan till Sandvikens Christoffer Edlund som leder överlägset. Edlund noterades dessutom för två nya mål i Sandvikens hemmamatch mot IFK Vänersborg.

Hemmalaget inledde dock darrigt. Vänersborg gick efter tio minuters spel upp i en 2-0-ledning. Men sedan var det Sandviken för hela slanten. Edlund stod för vändningen strax före halvtid och fastställde sedan slutresultatet till 5-2 med 25 minuter kvar. Edlund har gjort 51 mål på 17 matcher.

Sirius tillbaka som segrare

Sirius gjorde sin första match sedan klubben och den dåvarande tränare Olle Gabrielsson gick skilda vägar. Interimtränaren Erik Sundin fick en fin start när Uppsalalaget vann borta mot Broberg/Söderhamn med 8-6. Sirius ledde med 5-1 i halvtid. Men bortalagets seger var inte gjuten. Broberg var på väg i kapp när Martin Söderberg satte 6-7 i den 83:e minuten. Men Kalle Mårtensson såg till att Sirius höll ifrån när han gjorde sitt tredje mål bara minuten efter hemmalagets reducering.

Edsbyn drog det längsta strået i en svängig match mot Vetlanda. Edsbyn avgjorde matchen under de sista tio minuterna. När klockan tickade upp på 80 minuter så gjorde Martin Frid 5-4, sedan utökade Jonas Edling, och veteranen Daniel Liw satte punkt med sitt 7-4.

Villa Lidköping vann mot Västerås hemma med 6-1 efter att David Karlsson och Martin Karlsson med sina dubbla mål bäddat för segern. Nu övertar Villa fjärdeplatsen från just Västerås.