TT-Sport

Fansen sviker Sverige i Milano

TT-Sport Artikeln publicerades

Fullsatt och nästan 50 000 på Friends arena, som kommer att bli ett gult hav av svenska supportrar i kvällens playoffmatch mot Italien. Men bara 1 500 reser till Milano för att stödja herrlandslaget i returen.(TT)

I den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet, då Sverige i stort sett säkrat en playoffplats redan före matchen mot Nederländerna, fick Sverige stöd i Amsterdam av 3 500 tillresta supportrar.

Men när det på måndag verkligen ställs på sin spets om Sverige ska kunna nå VM i Ryssland nästa år, då sviker supportrarna. Enbart 1 500 har köpt biljett.

– Det är mycket färre än borta mot Nederländerna, men det blev väldigt kort varsel. Klackbiljetterna kostade bara 115 kronor men det är betydligt dyrare med resor och hotell och många har inte möjlighet att planera semester eller ledighet, säger Lena Danielsen, biljettansvarig hos Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.

För svenskar är det nu stängt för biljettköp till San Siro.

– Alla biljetter är personliga med namn på. Man måste legitimera sig när man köper biljett i Italien och svenskar får inte köpa biljetter till de andra läktarsektionerna, säger Danielsen.

Till kvällens match på Friends arena är det fullsatt. Men publikrekordet från höstens VM-kvalmatch mot Luxemburg (50 022) kan inte slås eftersom det är större säkerhetsavspärrningar och större pressläktare i Italien-matchen. 49 600 biljetter har sålts.