Stahre hyllar Östersunds "sexiga" cynism

Efter 0-1 mot Östersund uttryckte Mikael Stahre beundran för sina övermän. - De blandar det vackra och kreativa med cynism. Det finns en viss sexighet i det, sade Häckentränaren. Tre ribbträffar av Häcken, två stolpskott av Östersund och ytterligare ett gäng tydliga målchanser.(TT)
Publicerad 29 maj 2017

Tre ribbträffar av Häcken, två stolpskott av Östersund och ytterligare ett gäng tydliga målchanser. Två lag med massor av offensiv skicklighet gjorde det mesta - men inget spelmål.

Brwa Nouris straff var den enda spark som gick in. Därför vann ÖFK och hängde på i toppstriden.

I andra halvlek tryckte Häcken på allt mer för att kvittera. Då mixade Östersund sylvasst och tekniskt skickligt kontringsspel med effektivt fördröjande av spelet.

Det tog lång tid vid alla speluppehåll före inkast och frisparkar. Samtidigt som Häckens tränare Mikael Stahre var frustrerad över att tiden och matchen rann iväg kunde han inte låta bli att visa sin kollegiala uppskattning för Graham Potters lag.

Hjärtligt handslag

Stahre gjorde ett hjärtligt handslag med Östersundstränaren - och sade efter matchen:

””

Häckentränaren fortsatte:

””

ÖFK-tränaren Graham Potter svarade:

””

Fem ramträffar

Det var konstigt att det bara blev ett mål. Häcken prickade ribban tre gånger genom Rasmus Lindgren (två) och Daleho Irandust.

Östersunds Saman Ghoddos och Ken Sema sköt i stolpen var sin gång. Ghoddos hade dessutom flera jättechanser.

Men han gjorde ändå en matchavgörande prestation när han ordnade fram straffsparken för ÖFK i elfte minuten.

Ghoddos dribblade så att den tacklande Häckenförsvararen Rasmus Lindgren blev liggande innanför straffområdet med utsträckta ben. Östersundsanfallaren såg till att ramla över Lindgrens vänsterben.

Domaren Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten och Brwa Nouri satte straffen - precis som han gjorde i den föregående matchen mot Kalmar.