100 NHL-mål för Forsberg: Var en dröm

Nashvilles Filip Forsberg gjorde sitt 100:e NHL-mål i mötet med Washington. Nashville vann matchen med 6-3. - Hundra mål var ju bara en dröm när man började här, men det har gått bra, säger Forsberg till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 15 november 2017
Nashvilles Filip Forsberg gjorde sitt 100:e NHL-mål i mötet med Washington. Nashville vann matchen med 6-3. - Hundra mål var ju bara en dröm när man började här, men det har gått bra, säger Forsberg till Aftonbladet. Det stod 2-2 när Forsberg klev fram

Det stod 2-2 när Forsberg klev fram och satte pucken bakom Braden Holtby i Washington-målet i den andra perioden. Det var 23-åringens nionde mål för säsongen.

””

Att det historiska målet kom just mot Washington var lite speciellt. Det var Washington som bytte bort Forsberg innan han ens debuterat i NHL i vad som anses vara en av NHL-historiens sämsta trejder.

””

Vancouver vinnare igen

Kevin Fiala drygade ut ledningen för hemmalaget, framspelad av Mattias Ekholm, drygt två minuter senare.

Ekholm fastställde sedan slutresultatet 6-3.

Nashvilles Calle Järnkrok noterades för assist när Nick Bonino satte 2-0-målet.

Efter två förluster (1-9 totalt) vann Vancouver igen. Det blev 3-2 borta mot Los Angeles efter att Vancouver vänt ett 0-2-underläge. Henrik Sedin, som gjorde sitt andra mål för säsongen, inledde vändningen i början av andra perioden.

Klefbom tror på vändning

Edmonton utklassade nykomlingen Vegas med 8-2. Oscar Klefbom noterades för sitt andra mål i höst och svarade även för en assist. Svensken inledde målskyttet i numerärt underläge.

””

Edmonton har inte haft någon bra start på säsongen och har förlorat hälften av de 18 matcherna.

””

När Pittsburgh besegrade Buffalo med 5-4 efter förlängning gjorde mästarlagets storstjärna Sidney Crosby sitt första mål på tolv matcher. Patric Hörnqvist svarade för ett mål och en assist för Pittsburgh.