Första ronden till Alingsås

Alingsås har kopplat ett tidigt grepp om en finalbiljett i handbollens SM-slutspel. I den första semifinalen mot Ystad vann Alingsås på hemmaplan med 28-23, efter att ha avgjort matchen i andra halvlek. Efter 30 jämna minuter kom hemmaspelarna ut som ett nytt lag efter pausvilan.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Efter 30 jämna minuter kom hemmaspelarna ut som ett nytt lag efter pausvilan. Via utmärkt försvarsspel och snabba kontringar ryckte Alingsås till sig en ledning som stod sig matchen ut.

””

Som om det inte vore nog med förlusten så drabbades Ystad dessutom av en tung skada. Storstjärnan Lukas Nilsson fick en smäll mot benet i slutskedet av matchen och haltade av planen. Hur allvarligt det är med landslagsmannen är oklart.

Nästa match i semifinalserien, som spelas i bäst av fem, är på torsdag. Då med Ystad som hemmalag.