Första segern för Martinsens Damkronor

Den som väntar på något gott, sägs det. Efter att Damkronorna inlett fyrnationsturneringen i Tjeckien med två raka förluster så kom första segern med Ylva Martinsen som förbundskapten i den avslutande matchen mot värdnationen. Vägen till en 4-2-seger mot Tjeckien fick en drömstart.(TT)
Publicerad 25 augusti 2018

Vägen till en 4-2-seger mot Tjeckien fick en drömstart. Lina Ljungblom hittade 1-0 i powerplay efter 1.25, assisterad av Emma Nordin och Hanna Olsson. Den sistnämnda ökade sedan själv på den svenska ledningen drygt två minuter senare.

I den andra perioden kom dock Tjeckien tillbaka, när man också gjorde två mål inom loppet av drygt två minuter, det första 6.33 in i mittakten.

Men Sverige tog tillbaka ledningen snabbt, genom Emma Nordin, innan Ebba Berglund kunde fastställa slutresultatet i inledningen av den tredje perioden.

Segern innebar att Sverige klättrade upp till en andraplats i sluttabellen med totalt fyra inspelade poäng, tack vare att det krävdes en förlängning i förlusten mot Finland. Ett Finland som vann turneringen obesegrat.