TT-Sport

Första svenska segrarna i European League

TT-Sport Artikeln publicerades

Vilken lördag det blev för svensk volleyboll. Först tog damerna sin första seger i European League när man slog obesegrade Spanien. Ett par timmar senare gjorde herrarna samma sak när de vände och vann mot Azerbajdzjan. Förra helgen debuterade de svenska volleybolldamerna i European League.(TT)

Förra helgen debuterade de svenska volleybolldamerna i European League. Men på de fyra första matcherna har det bara blivit förluster. På lördagen i Portugal kom dock första segern, 3-2, och det mot hittills obesegrade Spanien.

Haak dominerade

Redan förra helgen tog svenskorna ett set mot Spanien. Nu blev det vinst i det jämna andrasetet med 26-24 och det fjärde med 25-22. Det avgörande femte tog Sverige tidigt ett grepp om och vann setet 15-13.

Bäste poängplockare blev inte oväntat 17-åriga jättetalangen Isabelle Haak med 33 poäng. Jonna Wasserfaller ordnade 17.

"Så skönt att vinna ikväll", säger Wasserfaller i ett pressmeddelande.

"Det är bra för framtiden och för vårt självförtroende. Vi förtjänade att vinna!"

Även herrseger

De svenska herrarna hamnade i underläge 0-2 mot Azerbajdzjan som även hade 24-24 i tredje. Men Sverige tog de två sista poängen, var sedan överlägset i fjärde set och tog hem det femte med 15-12.

Fredrik Gustavsson hade en grym match med hela 44 poäng, näst bästa poängplockarna hade 16!

Genom segern har man fortfarande chansen att gå till Final Four men fyra matcher återstår, dels mot Makedonien på söndag och sen tre nästa helg.

Sveriges damer avslutar sin premiär i European League med match mot Slovakien på söndag.