Nyheter

Gott nytt hockeyår för Oskarshamn

Efter sex raka förluster i hockeyallsvenskan vände Oskarshamn 0-3 till 6-5 borta mot AIK. Tom Hedberg satte segermålet 40 sekunder in i förlängningen. Oskarshamn avslutade 2017 med sex förluster i följd i hockeyallsvenskan, och sammanlagt 9-32 i mål. Det nya året började lika dystert.(TT)
Publicerad 3 januari 2018

Oskarshamn avslutade 2017 med sex förluster i följd i hockeyallsvenskan, och sammanlagt 9-32 i mål.

Det nya året började lika dystert.

AIK gjorde 3-0 i första perioden hemma på Hovet och inget talade för de småländska gästerna.

Då kom den stora vändningen.

På mindre än åtta minuter i den andra perioden gjorde Oskarshamn tre mål och lite mer än en minut in i den tredje satte Tom Hedberg sitt första mål i matchen fram till 4-3.

Efter två AIK-mål på mindre än en halvminut såg det ut som om vändningen skulle gå om intet men Markus Perssons kvittering på passning från Hedberg bäddade för den senare. Den 18-årige Oskarshamnsbacken avslutade sin galakväll med att bli matchhjälte 40 sekunder in i förlängningen.

Leksand övertog serieledningen från Timrå efter 5-2 i toppmötet med Pantern på bortaplan.

Mattias Ritola gjorde det matchavgörande 4-2-målet i powerplay efter 7.52 i den tredje perioden.

””

Timrå föll klart borta mot Södertälje, 1-4. Målkungen Thomas Valkvæ Olsen gjorde två av SSK:s mål och är därmed uppe i lika många fullträffar (15) som Timrås Jonathan Dahlén i toppen av skytteligan. Dahlén gjorde Timrås tröstmål.