Messi räddade Argentinas VM-plats

Lionel Messi gjorde ingen besviken när han satte ett hat trick i den viktiga VM-kvalmatchen mot Ecuador, som slutade 3-1. Segern innebär att Argentina tar sig till fotbolls-VM nästa år.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Tre mål från Argentinas lagkapten var tillräckligt för att i sista sekunden säkerställa direktkvalificering till VM-slutspelet i Ryssland.

Efter vad som började som en mardröm för bortalaget, 1-0 till Ecuador efter 40 sekunder, klev Messi fram med sin berömda vänsterfot och tog kommandot över ett Argentina som öppnade matchen nervöst.

30-åringen petade in kvitteringen efter 12 minuter, sköt ett hårt skott i nättaket åtta minuter senare och avslutade målkavalkaden genom att snyggt lobba bollen över målvakten och fastställde slutresultatet 3-1.

De tvåfaldiga världsmästarna som förlorade finalen mot Tyskland 2014 har inte missat ett VM-slutspel sedan 1970.

De fyra första lagen i den sydamerikanska kvalserien går vidare till VM. Brasilien har 41 poäng och blev klara för en månad sedan, nu står det även klart att Uruguay, med 31 poäng, Argentina med 28 och Colombia med 27 finns med när världsmästerskapet avgörs nästa år.

Peru som slutade på en femteplats får spela playoff mot Nya Zeeland.