TT-Sport

Helgesson flyttar hem för att ta OS-plats

TT-Sport Artikeln publicerades

Konståkaren Joshi Helgesson har flyttat hem från Kanada efter ett år. Genom tryggheten därhemma hoppas hon kunna ta sig till OS. - Nu har jag allt jag behöver i Tibro, säger hon till Radiosporten.(TT)

Den största anledningen till att EM-fyran 2015 flyttade till Toronto i fjol var att storasystern Viktoria slutat och hon var för ensam på träningen. Men nu har landslagskollegan Matilda Algotsson flyttat till Skövde och tränar regelbundet med Helgesson i Tibro.

Ett annat skäl till att flyttlasset gick tillbaka till Sverige var att Helgesson uteslutande ska tävla i Europa den kommande säsongen, vilket gör det opraktiskt att bo i Kanada.

– Jag tror jag kan utvecklas mycket hemma och nu har jag allt jag behöver i Tibro och jag saknar ingenting så det känns bra, säger hon.

Trots att hon i Toronto tränade tillsammans med världseliten och hade meriterade tränare som Ghislain Briand och Brian Orser blev tävlingsresultaten inte bättre under Kanada-året. Hon blev bara 14:e på EM och 26:a på VM.

– Det var ett konstigt år för jag lärde mig väldigt mycket och det gick bra på träning. Jag känner att jag utvecklades jättemycket men jag fick inte visa det på tävling, säger Helgesson.

Mamma Christina är nu åter hennes tränare och Joshi Helgesson tar sats för att komma igenom nålsögat till OS.

– Jag tror att jag har bra chanser, säger Helgesson.