Hersley premiärmålskytt i KHL

Hårdskjutande OS-backen Patrik Hersley avlossande kanonen och sköt KHL-säsongens första mål när hans SKA S:t Petersburg vann stort borta mot regerande mästarlaget Ak Bars Kazan med 6-1 i premiären. Hersley, som också noterades för en assist, slog till redan efter 3.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Hersley, som också noterades för en assist, slog till redan efter 3.50 innan hemmalaget kunde kvittera i andra perioden. Stjärnfyllda SKA är ute efter revansch efter att ha vunnit grundserien överlägset förra säsongen men åkt ut i semifinal i slutspelet.

Nikita Gusev sköt 2-1 precis innan halva matchen var spelad, 9.54 av andra perioden, och sedan drog SKA ifrån till en enkel seger.

Magnus Hellberg, andremålvakt i VM, hade en lugn afton och tog 12 av 13 skott.

Landslagscentern Anton Lander, en av nycklarna i Kazans mästarlag, spelade inte i premiären.